от  Covid-19 се отрази на сексуалността в цял свят, тъй

...
от  Covid-19 се отрази на сексуалността в цял свят, тъй
Коментари Харесай

Остана ли секс след пандемията?

от  Covid-19 се отрази на сексуалността в целия свят, защото промени и усложни връзките сред хората, без значение дали са дружно под карантина или настрана, в двойка или живеещи сами. За това способстват и въведените ограничавания (самоизолация, възбрана за пътешестване, вечерен час) и бариерните жестове (носене на маски, обществена дистанция). Сериозно въздействие оказа и страхът от заразяване. Това са наблюденията на двама италиански психолози. Техният преглед на здравна литература обгръща съответни аспекти на сексуалността по време на  Covid-19 в западните страни. За разбора, оповестен на 2 януари 2021 година в сп.  Sexologies са подбрани 20 публикации от 337, написа в своя публикация френското издание Le Monde.
Задължението да бъдеш непрестанно с колегата си, ограничаването на пространството, напрегнатостта, споровете и различията направиха двойките уязвими. Освен това върху качеството на неподходящо се отразиха и всички негативни страсти, затова страда половото здраве, което е част от прочувственото и общественото благоденствие. В този интервал половите връзки сред съжителите мощно се трансформираха, изключително поради непрекъснатото наличие на децата в дома поради затварянето на учебните заведения, което попречва моментите на усамотение.
Ситуацията за погрешните съпрузи също не е лесна. На тях им е мъчно да намерят инцидентен секс, а тези, които са имали извънбрачни връзки не са могли да поддържат интимните си връзки. Що се отнася до дойките, които не живеят под един покрив, само че които са имали постоянни връзки сексуалността  може да се одобри по различен метод, с помощта на интернет, въпреки не всички двойки да са склонни към виртуален . Все отново практикуването на онлайн секс със постоянен сътрудник е помогнала на някои да запазят желанието си, да го удовлетворят и запазят непроменяемо.

Изследване, извършено от италиански гинеколози измежду 89 дами в детеродна възраст демонстрира намаление на половата функционалност и качеството на половия живот по време на пандемията. Делът на дамите, които са имали приблизително шест полови акта месечно до въвеждането на ограничаващите ограничения е намалял и е стигнал два пъти в месеца. Според създателите на проучването негативното въздействие на пандемията върху половата функционалност и качеството на живот на дамите демонстрира по какъв начин мощният стрес може да повлияе и върху психическото положение. В австралийско проучване, оповестено в сп. Sexually Transmitted Infections 53% от интервюираните споделят, че по време на карантината са правели по-малко секс. Що се отнася до половата интензивност 14% от участниците споделят, че по-често за употребявали секс-играчки, а 26% - че са мастурбирали по-често. Използването на уеб сайтове за запознанства е намаляло от 42% до 27%. В същото време потреблението на услуги за замяна на известия се е нараснало. 
Що се отнася до мастурбацията си коства да се подсети, че Департаментът по публично здраве на Ню Йорк напълно съществено разгласи: " Вие самите сте своя най-безопасен полов сътрудник. Мастурбацията не популяризира , изключително в случай че миете ръцете си (и секс играчките) с вода и сапун най-малко 20 секунди преди и след. "
 Женският оргазъм е еволюционна светиня съгласно ново изследване Женският оргазъм е еволюционна светиня съгласно ново изследване
Женският оргазъм нямаше биологична функционалност, с изключение на несъмнено да носи наслаждение. Американски учени откриха, че в миналото оргазмът при...
Аналогичен съвет е даден и в Канада от Центъра по надзор на болесттите в Британска Колумбия, откъдето посъветваха половите сътрудници да заобикалят целувките и да не приближават лицето си един към различен: Най-добре си сложете маска, закриваща носа и устата. "
Изследване в Испания демонстрира, че половото предпочитание при дамите е станало по-силно от нормално, до момента в който при мъжете то е намаляло.
Що се отнася до младежите, съгласно проучване, извършено в Съединени американски щати от март до май 2020 година 10% от тях (на възраст сред 14 до 17 години) са мастурбирали по-често. Същата е пропорцията и във връзка с потреблението на уеб камери за запознанство (видеочат) и изпращането на еротични известия. Младите са гледали по-често и порно. 
В умозаключение създателите стигат до заключението, че в изолираност и отвън нея се резервира потребността от обществени връзки, обич, флирт и полово самоизразяване. За постигането на тази цел те акцентират значимата роля на интернет, който се преглежда като инструмент за възстановяване на половото здраве, изключително в новия сюжет с Covid-19 ".

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР